English

Новет – Животните и ние

гр. Пловдив
бул. България №276

0888 83 83 42

032 96 31 29

понеделник до петък: 8:00 – 19:00
събота и неделя: 9:00 – 18:00

Още контакти и карта ➝

You can change the site language in the menu. Got it

Д-р Надежда Костадинова

Средното си образование завършва в Езикова гимназия «Иван Вазов» в родния си град Смолян с немски език. Дипломира се като ветеринарен лекар 1996 година в Тракийски Университет — Стара Загора, специалност Ветеринарна медицина. Завършва 18-месечен следдипломен стаж в болница за дребни животни в САЩ – South Trail Animal Hospital, Fort Myers, Florida след което заедно с д-р Костадинов основават клиника Новет. Завършила е дистанционен курс към Ветеринарния университет Линкълн, Англия относно поведение и терапия с феромони при дребните животни (2010 г). Има многобройни участия и обучения в международни и местни ветеринарни организации, практическо обучение в клиника в Щутгарт.

Д-р Костадинова има специални интереси в областите екзотични животни, поведение на животните, котешка медицина, и мениджмънт на ветеринарната практика. Изключително посветена в работата си с пациентите – малки и големи, пернати, космати и люспести – всички стават нейни любимци. Освен пряката работа с пациенти е ангажирана и с организационна работа и управление на практиката. Член е на Association of exotic mammal veterinarians, както и на много международни професионални форуми, в които е активен участник.

Защо обича работата си: «Ветеринарната медицина е изключително предизвикателство — никога не трябва да спираш да учиш новостите в медицината и да се развиваш като специалист. Винаги трябва да умееш да намираш правилния подход към всеки пациент и още повече — към неговите стопани. В успешно разрешените случаи, в щастливите размахани опашки, мъркания и благодарни очи намирам очарованието на професията. Контактът с всички живи същества е особено зареждащ за мен.»

Свободното си време посвещава на двете си дъщери и на домашните любимци — котките Мъро, Томас и Кали, и кучето Лори (Моцарела). Владее английски и немски език.

Използваме бисквитки за да подобрим вашия престой на сайта. Оставайки на сайта вие се съгласявате с нашата политика за бисквитки. Приемам 🍪 Научете повече