English

Новет – Животните и ние

гр. Пловдив
бул. България №276

0888 83 83 42

032 96 31 29

понеделник до петък: 8:00 – 19:00
събота и неделя: 9:00 – 18:00

Още контакти и карта ➝

You can change the site language in the menu. Got it

За стопаните

Вярваме, че е изключително важно стопаните да са добре информирани за грижите, които трябва да полагат за своите домашни любимци. За нуждите, които те имат в ежедневието и за терапията необходима при някои състояния. Събрали сме за вас видео материали и статии, чиято цел е да ви помогнат да бъдете по-добри стопани.

Трябва ли да кастрирам моето куче / моята котка?

Кастрацията е операция с най-малки рискове за здравето на животното. Страничните ефекти са минимални и кастрацията отдавна се е наложила като ранна рутинна процедура във всички страни с добре развита ветеринарна медицина.

Прочетете още ➝

Хапчета против разгонване — НЕ ги давайте ако обичате вашия любимец

От години на пазара се продават хормонални препарати на таблетки за кучета и котки. Най-разпространените са Нонестрон и Ноновулин, съдържащи мегестрол ацетат. Хапчетата против разгонване са опасни препарати със сериозни странични действия, които са оскъдно описани.

Прочетете още ➝

Бъбречна недостатъчност при котките

Бъбречната недостатъчност е основна причина за смъртта на възрастните (над 8 години) котки. Бъбреците при месоядните животни се “износват” бързо. Смята се че причина за това е високия процент протеини в храната им.

Прочетете още ➝

Как да научим кучето на хигиенни навици

Научаването на кучето на хигиенни навици на теория е много лесно. Ключът е в предотвратяването на белите в къщата и предоставяне на само една алтернатива — навън. Кучето по природа лесно си създава навици и скоро научава, че няма по-добро място за пишкане и акане от външната среда.

Прочетете още ➝

Бременност и раждане при кучето и котката

Продължителността на бременността при кучето и котката е средно 60 дни, но трудността точно да се определи времето на овулацията, неколкократните оплождания и непостоянната продължителност на еструса затрудняват определянето на датата за раждане.

Прочетете още ➝

Зъбен камък при кучетата и котките

Зъбният камък представлява твърд налеп, прилепнал към зъбите, който се образува бавно вследствие на минерализирането на хранителните остатъци в устната кухина. В този процес участват и бактериите, намиращи се там.

Прочетете още ➝

Приятели

Използваме бисквитки за да подобрим вашия престой на сайта. Оставайки на сайта вие се съгласявате с нашата политика за бисквитки. Приемам 🍪 Научете повече